torsdag 9. juni 2011

Life and Death - bidrag Once Upon a .......Sketch

Da jeg leste utfordringen inne på Once Upon a ....Sketch (lag en LO hvor journalingen skal være om/til en dame/jente altså hunkjønn)visste jeg hva jeg ville lage og visste også at det kom til å bli den tøffeste og vondeste siden jeg noen gang har laget.
Jeg har brukt lang tid på denne, har grått, har ledd, har vært sint og alle følelser som finnes inni en person tror jeg har vært fremme under denne prosessen. Tror det ligger et par tårer også på LOen - uten at de er synlige.

This layout was really difficult to make, but thank you to Once Upon a ...Sketch who came with just this challenge - which made me, finally, start this page.
The page is about my mother just 4 days before she died. The journaling tells that she was in the hospital at the same time her fist grandchild (my niece) was born. She probably dit not realize that this was her grandchild as she was heavily medicated.


Bildet har jeg ønsket å scrappe mange ganger, men har rett og slett ikke orket. Det er fortsatt veldig sårt og vondt å tenke på den gangen mamma døde. Riktignok er hun ikke død på dette bildet, men hun døde 4 dager senere. Og dette er så lenge som snart 17 år siden. Rart at smerten skal sitte så dypt, gnage sånn.

"Tiden leger alle sår" sies det og at man etterhvert husker det gode og det positive. Jeg husker fortsatt fryktelig godt den siste tiden. Og det er et vondt minne.

Vel, som sagt, det tok mange dager med denne LOen. Ikke visste jeg helt hvordan den skulle se ut og hvordan jeg skulle gå frem heller. Først tenkte jeg at jeg ville lage en "mørk" LO - for det er slike tanker jeg har når jeg ser på bildet, men sånn ble den ikke da jeg kom i gang.

Ark fra Pion Design
blonder
hjertecharms
tittelbokstaver fra Webster's
tags, knapper
glansbilde (duen)
brukt Martha Stewart punch på mattene under bildet
printet ut på mønsterark og klippet/rufset25 kommentarer:

unni's scrappeboble sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kerryn sa...

This must have been such an emotional page for you to put together. It is a beautiful beautiful page.

Asil sa...

Den er nydelig, Marianne-vennen! Hvem sa scrapping kun er dekorering med papir. Dette er bearbeiding av sorg og tap, og den er fantastisk personlig og rørende!

Klem til deg!

Nadia Cannizzo sa...

Marianne..what can I say? I really do not know the right words to use..I am teary as this is such a sentimental page. Your words are incredible and I can only imagine how hard this must have been for you to scrap. You are wonderful for scrapping this precious picture that will no doubt be so important to the little baby one day.

Thank you so much for sharing this with us...

phamil sa...

I am so sorry about your Mother, this must have been hard for you, but hopefully theraputic. I am so sorry for your loss, but the page is just beautiful. A wonderful tribute.

Heather Jacob sa...

so deep from within your heart... courage and love are all wrapped up in this LO .. made with such love and passion .. a treasure ...your mum is with you in spirit I am sure ...sending love and hugz to you xox

Kari sa...

Nydelig og rørende!

Varm klem fra Kari.

unni's scrappeboble sa...

Skikkelig vakker side du har laget om din kjære mor. Måtte være helt forferdelig å miste henne..... grusomt, det er både godt og vondt å scrappe om dei som er borte. LOen var bare helt nyyyydelig med veldig fine detaljer......

Anne sa...

Jeg fikk helt vondt i meg nå, leit å høre at du mistet moren din så ung og på en så vond måte.
Da var det nok godt for deg å lage denne LO-en, litt terapi-scrapping kanskje?
Den ble veldig flott iallefall, moren din ser ut som hun var en flott dame, og du har satt sammen og pyntet denne nydelig.

Klem, Anne.

livmme sa...

For en fantastisk vakker side. Ikke minst fordi den er så brutalt ærlig. Kjenner klumpen i halsen og tårene i øyekroken her jeg. Jobber selv med kreftsyke og ser smerten i øynene til alle familiene hver dag.
Selv har jeg et bilde av min kjære morfar som jeg ennå ikke har klart å scrappe. Tror en kan få litt prestasjonsangst også. Blir det bra nok? Synes ihvertfall dette ble en nydelig side, som viser i praksis at glede kan leve side om side med sorgen. Klem fra meg!

mettepip sa...

Utrolig rørende og vakker LO Marianne! Og forstår at denne ikke var så lett å lage. Trist å miste moren sin så tidlig, og det blir jo ekstra spesielt når et lite liv starter bare noen dager før.
Synes farger og pynt gjenspeiler veldig stemningen!
Stor klem fra
Mette

Eila Sandberg sa...

Marianne vännen, jag känner så väl igen allting som skriver om. Min mamma dog också alldeles för ung, bara 64 år gammal. Om jag sluter ögonen eller låter minnena komma fram mer än 10 år senare, kan jag med kristallklar skärpa minnas hur hon låg i min famn de sista minuterna som vi fick ha henne kvar hos oss. Finns inga ord som är "rätt" men är ändå så glad att du orkade skapa denna underbart vackra, stämningsfyllda och ärliga LO. Du är stark, fylld av kärlek och livet som vi har fått som gåva en kort stund, ska levas. xoxoxo

Unknown sa...

Marianne,
What a touchy page....it must have been hard to create this !!!!!
You did an amazing job, girl! Love your details!
Hugs ~Gerry~

Liss sa...

Du velger å bruker gode harmoniske farger og et nytt lite nøste i bestemors armer. Er ikke slekters gang ett tegn på evig liv - så vet ikke jeg. Det laget ett godt bilde og det ville vwl være rart om du ikke felte en tåre eller 10 mens du holdt på med dette.

Kari sa...

♥ Så nydelig. Denne var faktisk litt god og vond å se på på en gang, ble helt rørt av teksten og bildet så jeg skjønner godt at du synes denne har vært vanskelig å lage. Men den ble utrolig flott! Nydelig med de blå rammene, datoen, alle lagene.

Ha en flott pinse!
Klem Kari

sandi sa...

It's pages like this that will alway be so much a part of our heart! This is absolutely beautiful!

Kristin Langnes sa...

Dette er en av de sterkeste og mest personlige LOene jeg har sett på lenge. Jeg kan virkelig forstå at det var hardt å scrappe denne, men samtidig er det alltid godt å bearbeide triste hendelser på denne måten også. Jeg opplevde selv å miste min far i altfor ung alder...noen få dager før min 20-årsdag. Slike hendelser sitter i og det bæres med en videre i livet. Takk for at du har delt en så personlig LO med oss alle, det står det respekt av!

Jeg har laget meg en liten "hederspris" i bloggen min, og jeg vil dele ut denne til de jeg mener fortjener det helt spesielt. Du er den første som får denne. Ta en titt her:
http://kristinslilleblogg.blogspot.com/2011/06/jeg-beundrer-marianneskorpionen.html

salige lavendel sa...

Den ble vakker og sterk! Godt gjort av deg å vise fram en så personlig side.

Ella Swan sa...

What a beautiful layout! Thanks so much for sharing it with us at Once Upon a Sketch. I am so sorry for your loss. So often I find life accompanies death. Great title...

Irma sa...

My deepest sympahy I send you...
great page and Thanks for playing along with us at Once Upon a Sketch!

Renate sa...

Dette her er en LO som virkelgi traff meg midt i hjertet.
Har en mor som selv er syk med tumorer.
Vakkert laget og vakre tanker bak denne. Helt fantastisk faktisk.

Klem Renate

Tone K. sa...

Marianne....denne var bare helt fantastisk flott ! Jeg er egentlig stum....den er så vakker !
Og jeg forstår veldig godt at denne betyr mye for deg ja.
Må nok i favoritter denne her ja.

God pinse vennen ! :o)

Cynthia Lloréns sa...

Wow!!! Your page is great ..I love all the details!!!!!
I enjoy everything in your blog.
I wish a wonderful weekend.
Kisses and huges from Brazil
Cynthia

Irini sa...

WOW what can I say such a beautiful and sentimental layout... I love the details you have used...you have captured the reality of life, where there is life there is death...
thanks for playing with us at Once Upon A...Sketch!

Scrappegal sa...

Vakker, og sterk side du har laget!!!! Og for et viktig minne da.....! Så bra at du klarte å lage denne siden, selv med så mye følelser! stoor klem fra meg!!