onsdag 31. august 2011

Mor

Jeg hadde besøk av min bror med familie her i helgen og han hadde med seg 5 gamle fotoalbum. Dette er album med bilder fra min fars side. Mange mange bilder som ingen av oss hadde peiling på hvem var. Det var nemlig album som tilhørte min fars bror og søster. Min onkel var sjømann og ungkar, min tante var også ugift. Hun døde da jeg var et par år gammel, men min onkel fikk jeg oppleve i mange år før han døde.
Uansett - masse gamle bilder av mange ukjente personer. (var til og med et album fra Amerika hvor det sto: Victory Record Book og med ord av Franklin D. Roosevelt. Albumet er trykket og utgitt 8 desember 1941)

Men noen av personene var kjente, nemlig bildene av min farmor og farfar. De døde riktignok før jeg ble født begge to, men pappa har jo selvsagt vist bilder og fortalt om dem tidligere.

Et av bildene jeg fant (som jeg scannet, redigerte og printet ut) var av min farmor. Eller mor som hun ble kalt. Hun het: Katrine Berntine Johanne. Det var vel ganske vanlig at de fikk mange navn på 1800-tallet.

Synes det var en så flott stemning i bildet så dette er første (og ikke siste) bildet som blir scrappet fra "gamle dager".
Jeg har brukt flere vakre (og nye for meg) ark og denne gangen er det fra Fabscraps, heritage small floral
Brukte gesso for å duse ned blomstene litt.
En bit av et ark fra Webster's har jeg også med under bildet - farget med Distress Stain, vintage photo og dusty concord (den lilla)
Ellers har jeg brukt ulike blomster, rosettene er fargelagt med Distress Stain
Har også brukt Distress Stain sammen med en stensil og trykket på fugleburet (det finner du to steder på LOen min.)
Et frimerke, sommerfugl fra Karen Marie Klip, brad, metallramme, minialfa, gammel bokside, billetter/tags, pyntenåler, rubons,  halvperler og en kule som jeg kjøpte på en blomsterbutikk en gang.
13 kommentarer:

Kari sa...

Så nydelig bilde med helt spesielt lys! Og LOen er helt til å miste pusten av med harmoniske farger og masse fine Marianne-detaljer. Vakkert!
Klem, kari

Linda Brun sa...

Fantastisk flott Marianne, det bildet var jo bare helt spesielt og du har virkelig 'rammet' det inn på en nydelig måte. Flotte farger og lekre smådetaljer. Flinke deg!! Klem

Randi Elisabeth sa...

Så koselig med gammelt album:)
Denne var nydelig. Likte bildet og stemningen på det. Flotte lilla farger du har brukt og mange kreative detaljer. Likte veldig godt det fugleburet. Ser du har brukt mye distress stain. det gir isnoirasjon til meg som har noen stående men liksom ikke fått testet de ut;)

mettepip sa...

Så morsomt med slike gamle album. Må nok hente noen hjemme snart jeg også;)
Denne LO'en er jo sååå vakker! Lekre farger og herlig pynting - alt understrker det flotte bilde med den fine stemningen!
klem fra
Mette

unni's scrappeboble sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ herlighet, gurimalla, heldige du :))) Et fantastisk stykke arbeid du har lagt ned her, nyyyyyydelig og såååååååå mange flotte detaljer :))))))

Renates hjørne sa...

Denne var nydelig. Mange flotte detaljer man ikke går seg lei på:) Herlige farger også:)

Lisbeth K sa...

Utrolig flott LO med mange flotte detaljer :) NYDELIG!!! Har et lignende bilde av min oldemor *hmmm*

Marita sa...

En nydelig LO♥. Stemningsfullt. En fin måte å ta vare på gamle bilder man er glade i på♥.

Ha en fin dag.

Klem Marita♫♫

sandi sa...

Wow! This is absolutely gorgeous! All the lovely details and that pic is just fab! LOVE this!

linn kr/sykepleier sa...

Åh, så vakker. Stemningsfullt og utrolig flott bilde. Det passet jo bare så godt med lillatoner til dette fotografiet. Nydelig pyntet med fine detaljer. Gjennomført og lekkert. Du sitter tydeligvis på en gullgruve - både når det gjelder bilder og talent! :D

Ha en flott helg! :D

Maria sa...

Du har virkelig gitt dette bildet de rammene det trenger for å skinne. Bildet i seg selv er utrolig stemningsfullt og jeg kjenner jeg blir rørt når jeg leser historien. Utrolig vakkert gjort Marianne, jeg bøyer meg i støved for deg

Mange gode klemmer til deg fra meg

Renate sa...

Aldeles fantastisk Marianne.
Elsker fargebruken din her og det at du leker så mye.
Fantastisk bilde med mye sjel. Aldeles fantastisk hele helheten her. Denne må du henge opp i glass og ramme altså!

Klem Renate

Eila Sandberg sa...

Du vet ju hur jag älskar gamla foton och detta av din farmor är verkligen helt outstanding! ljuset som silar in genom gardinerna och faller på henne, kunde vara en tavla av Manet! Vilka underbara underbara färger, all background work, alla techniques du har använt, jag är helt rusig av salighet Marianne! Denna får douze points av mig helt raskt! Mwah mwah mwah!!!!